Home » OVER MIJ

OVER MIJ

Haai!
Welkom op mijn site vol tonpraatfoto's!

 

SITE

Mijn naam is Wendy Lodewijk, ik woon in Oudenbosch en ik ben een groot liefhebber van tonpraten. Ja duh hoor ik jullie denken, anders was deze site er niet :)
Zoveel ik kan, ben ik aanwezig bij allerlei evenementen waar tonpraters optreden. Het gaat nooit vervelen, het is elke keer anders en ik geniet steeds weer!
Vanaf maart 2018 ben ik deze speciale uitjes gaan vastleggen met mijn fotocamera, want ook fotograferen doe ik erg graag.
Zo kon ik mooi 2 hobby's combineren en dus dubbel genieten! Sowieso vond ik dat je veel te weinig terug zag en las over al die leuke avonden en middagen, dat ik vond dat daar wel eens verandering in mocht komen. Ik ben die foto's op Facebook gaan plaatsen en kreeg leuke, lieve en positieve reacties. Ik hoorde zelfs van sommige tonpraters dat men het als een leuke reclame zag dat ik die foto's maakte en online zette. Geweldig toch!
Het jammere van Facebook is dat niet iedereen in mijn omgeving dat heeft en dat de posts na verloop van tijd lastiger terug te vinden zijn. Ik miste een overzicht, een plek waar alles bij elkaar staat. Vandaar dat ik deze site heb opgezet. Hij vormt als het ware mijn archief.
Naast dat ik het superleuk vind om zo'n verzameling foto's aan te leggen, hoop ik stiekem ook dat meer mensen nieuwsgierig worden naar het tonpraten en een keer komen kijken. Je moet het gewoon meegemaakt hebben! En ik weet haast zeker dat je dan vanzelf vaker wil gaan kijken ;)
En voor de mensen die bekend zijn met het fenomeen tonpraten vormt deze site wellicht een leuke plek om nog wat na te genieten bij het zien van de foto's. Ikzelf schiet regelmatig nog in de lach bij het terugkijken, omdat ik dan de grappen weer hoor in mijn hoofd.

Tonpraten is een vak apart, een geweldig vak! Respect voor degenen die het presteren steeds een geweldige buut neer te zetten. Het is ook meer dan zomaar een grappig verhaal vertellen. Er komt zoveel bij kijken, dat wordt nogal eens onderschat. Maar goed, kom vooral eens kijken en ervaar het zelf, zou ik zeggen ;)


FOTO'S
In beginsel plaatste ik de foto's onbewerkt. Je zag dan dat de kwaliteit van de foto's nogal kon verschillen. Dat had vaak te maken met de belichting, die is overal anders. Ik wil geen flits gebruiken, dat is te storend voor de artiesten. Daarom was het steeds te zoeken naar goeie instellingen. De ene keer is dat makkelijker dan de andere keer, maar al doende leert men. Op een gegeven moment heb ik ervoor gekozen om de foto's toch wat te bewerken, zodat ze net wat sprekender worden. Ik hoop ook hierin steeds beter te worden.

Naast tonpraten fotografeer ik ook met enige regelmaat andere onderwerpen. Deze zijn terug te vinden onder het kopje 'Anders'.

 

Het fotograferen doe ik met veel plezier en daarom vind ik het ook nooit een probleem als mensen mijn foto's willen gebruiken. Ik vind het zelfs hartstikke tof! Sinds juli 2018 voorzie ik mijn foto's echter wel van een subtiel watermerk. Dit omdat ik het wel zo leuk vind dat mensen mij terug weten te vinden. Mocht je graag een foto in betere resolutie/groter bestand/zonder watermerk willen hebben, stuur me een berichtje en ik stuur je de gewenste foto door. Ik vind het heel leuk als je in dat geval mijn naam noemt als je een foto ergens voor gebruikt, maar dit is natuurlijk niet verplicht. En andersom geldt het ook: als je bezwaar hebt dat er een foto van jou online staat, laat het me weten (zonder opgaaf van reden). Geen probleem om die er dan af te halen.

 

Op Facebook en Instagram laat ik weten wanneer er nieuwe tonpraatfoto's gemaakt zijn, dus mocht je het leuk vinden, volg me daar!

Veel plezier met foto's kijken en bedankt voor je bezoekje aan deze site :D

 

Liefs,

Wendy