OVER MIJ

Haai!
Welkom op mijn site vol tonpraatfoto's!

Onder de tonpraters ben ik een bekend gezicht. Men noemt mij zelfs hun hoffotograaf en ambassadeur. En wat ben ik trots op deze titels! Het is voor mij het allergrootste compliment en ik vind het dan ook een enorme eer.

Voor iedereen die mij eigenlijk niet kent; hieronder staat meer informatie over mijn foto's en het ontstaan van deze website.

 

SITE

Mijn naam is Wendy Lodewijk en ik ben een groot liefhebber van tonpraten. Ja duh hoor ik jullie denken, anders was deze site er niet :)
Mensen weten mij aardig te vinden en ik word dan ook regelmatig gevraagd om een en ander te komen vastleggen. Elke week (en meestal meerdere dagen in die week) begeef ik me, gewapend met camera, tussen de tonpraters. Het gaat nooit vervelen, het is elke keer anders en ik geniet steeds weer!
Voorheen ging ik al vaak kijken naar het tonpraten, ik vind het zo iets moois. Vanaf maart 2018 ben ik deze speciale uitjes gaan vastleggen met mijn fotocamera, want ook fotograferen doe ik erg graag. Ik vond dat je veel te weinig terug zag en las over al die leuke avonden en middagen, daar mocht wel eens verandering in komen. En zo werd er ook gelijk leuk promotiemateriaal gemaakt voor toekomstige evenementen. Voor mij werd het dubbel genieten; de combinatie van deze twee passies is geweldig. De hobby's liepen (zoals zo vaak gebeurt) uit de hand en nu is mijn dagelijks leven eigenlijk altijd doorspekt met tonpraten, fotograferen en alles wat ermee te maken heeft. Ben ik niet ter plaatse om plaatjes te knippen, dan zit ik wel achter mijn pc de foto's te verwerken, promo-materiaal te ontwerpen of websites aan het onderhouden. Uiteindelijk omvatten mijn werkzaamheden zoveel meer dan fotograferen alleen en het is zo ontzettend leuk en afwisselend om te doen... Echt fantastisch dat het balletje zo gerold is.

Even terug naar het begin, toen ik zo af en toe wat foto's schoot van tonpraters...
Ik ben mijn foto's op Facebook gaan plaatsen en kreeg leuke, lieve en positieve reacties. Ik hoorde zelfs van tonpraters dat men het als een leuke reclame zag dat ik die foto's maakte en online zette. Precies mijn doel! Geweldig toch! Het jammere van Facebook is dat niet iedereen in mijn omgeving dat heeft en dat de posts na verloop van tijd lastiger terug te vinden zijn. Ik miste een overzicht, een plek waar alles bij elkaar staat. Vandaar dat ik deze site heb opgezet. Hij vormt als het ware mijn archief.
Naast dat ik het superleuk vind om zo'n verzameling foto's aan te leggen, hoop ik natuurlijk dat meer mensen nieuwsgierig worden naar het tonpraten en een keer komen kijken. Je moet het gewoon meegemaakt hebben! En ik weet haast zeker dat je dan vanzelf vaker wil gaan kijken ;)
En voor de mensen die bekend zijn met het fenomeen tonpraten vormt deze site wellicht een leuke plek om nog wat na te genieten bij het zien van de foto's. Ikzelf schiet regelmatig nog in de lach bij het terugkijken, omdat ik dan de grappen weer hoor in mijn hoofd. Daarnaast kunnen organisatoren hier foto's uitzoeken voor posters en affiches en andere promotie-doeleinden.

Tonpraten is een vak apart, een geweldig vak! Respect voor degenen die het presteren steeds een geweldige buut neer te zetten. Het is ook meer dan zomaar een grappig verhaal vertellen. Er komt zoveel bij kijken, dat wordt nogal eens onderschat. Maar goed, kom vooral eens kijken en ervaar het zelf, zou ik zeggen ;)


FOTO'S
In beginsel plaatste ik de foto's onbewerkt. Je zag dat de kwaliteit van de foto's nogal kon verschillen. Dat had vaak te maken met de belichting, die is overal anders. Ik wil geen flits gebruiken, dat is te storend voor de artiesten én het publiek. Daarom was het steeds zoeken naar goeie instellingen. De ene keer is dat makkelijker dan de andere keer, maar al doende leert men. Op een gegeven moment heb ik ervoor gekozen om de foto's toch wat te bewerken, zodat ze net wat sprekender worden. Ik hoop ook hierin steeds beter te worden.

Naast tonpraten fotografeer ik natuurlijk ook andere onderwerpen. Deze zijn terug te vinden onder het kopje 'Anders'.

 

Het fotograferen doe ik met veel plezier en daarom vind ik het ook nooit een probleem als mensen mijn foto's willen gebruiken. Ik vind het zelfs hartstikke tof! Sinds juli 2018 voorzie ik mijn foto's echter wel van een watermerk. Dit omdat ik het wel zo leuk vind dat mensen mij terug weten te vinden. Daarnaast zijn de foto's op deze website gecomprimeerd. Dit om de site niet onnodig te vertragen.

Mocht je graag bepaalde foto's in betere resolutie/groter bestand/zonder watermerk willen hebben, stuur me een berichtje en ik stuur je de gewenste foto's door. Ik stel het op prijs als mijn naam en/of website genoemd wordt bij het gebruik van deze foto's. En natuurlijk geldt ook: als je bezwaar hebt dat er een foto met jouw beeltenis online staat, laat het me weten (zonder opgaaf van reden). Geen probleem om die er dan af te halen.

 

Wil je graag een (tonpraat)evenement door mij vast laten leggen? Of wil je foto's van mij gebruiken? Stuur dan een berichtje naar info@tonpraatfotos.nl. Ik zorg dat je binnen 24 uur reactie krijgt.

 

 

Op Facebook en Instagram laat ik weten wanneer er nieuwe tonpraatfoto's gemaakt zijn, dus mocht je het leuk vinden, volg me daar!

Veel plezier met foto's kijken en bedankt voor je bezoekje aan deze site :D

 

Liefs,

Wendy